Акценти
Начало / Общество / За седмица са събрани 5 000 паунда за прибиране тялото на Дани от Англия

За седмица са събрани 5 000 паунда за прибиране тялото на Дани от Англия

В деня на думата „Благодаря” близките на 17-годишния Дани, който изгуби битката с рака, благодариха на всички, които помогнаха да бъде събрана необходимата сума за прибиране на тленните му останки от Англия.

Лелята на момчето – Станка Панова, сподели днес, че само за седмица са успели да съберат необходимите 5 000 паунда от частни дарители и в късния следобед в сряда, 13 януари, тленните останки ще пристигнат в България. Поклонението ще бъде на 15 януари от 12 часа в църквата „Свети Николай”.

Майката на момчето – Надя Димитрова, е заявила, че ако има постъпили повече средства от необходимите им, те ще бъдат дарени на Дома за медико-социални грижи в Плевен.

Лелята на момчето декларира, че не са получавали дарения от партия. Тя допълни, че се е обърнала за помощ от Община Плевен. Разбрала е обаче, че общинските власти не могат да й отпуснат средства, докато няма решение на Общински съвет Плевен.

Заболяването на Даниел Димитров е открито през месец юли миналата година. Оказва се, че става въпрос за много рядък вид тумор и Дани е едва 14-тият в света, заболял от него, обясни Панова. В България не дават надежда на близките и заради това момчето се връща в Англия, където живее от години с майка си и започва лечение в клиника в Лондон. Лечението му е безплатно, но и английските лекари не могат да се преборят с коварната болест и на 2 януари тази година момчето издъхва. През сълзи лелята разказа, че Дани е едно много добро и лъчезарно момче, което завършва много успешно 11 клас  в Англия и е бил приет в колеж.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...