Акценти
Начало / Общество / За продължителното кърмене и ползите от него споделиха плевенчанки

За продължителното кърмене и ползите от него споделиха плевенчанки

На неформална среща днес плевенчанки дискутираха за продължителното кърмене и ползите от него. Те споделиха своя опит помежду си и обмениха информация за преимуществата, които носи кърменето след годинката. Организатор на мероприятието бе представителката на Ла Лече Лига в Плевен – Мария, а конкретната тема на сбирката бе: „Какво дава продължителното кърмене на майката и детето“.

Майките споделиха как са се справили с нощното кърмене след годинката, възстановяването на отношението с партньора и от друга страна – за ползите от това. Те не скриха, че продължителното кърмене им дава свобода, тъй като могат да нахранят децата си по всяко време, а в същото време така се чувстват и по-спокойни. Споделиха още и за различните мнения, които чуват непрекъснато, за това как трябва да хранят децата си, защо трябва да се впишат в дадени стереотипи, изградени за кърменето и т.н. Всичко това, обаче, не им е попречило да продължат да кърмят.

Своето мнение по въпросите за кърменето сподели и единственият татко на срещата. Той откровено заяви, че е спрял да слуша мнението на останалите, когато е разбрал, че решенията на половинката му внасят много повече хармония в дома му, отколкото препоръките на външни лица, изживяващи се като специалисти.

Следваща Предишна
кърмене ла лече лига
кърмене ла лече лига
кърмене ла лече лига

кърмене ла лече лига
бебета деца
кърмене ла лече лига
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...