Акценти
Начало / Култура / За имения си ден Никола Николов изненада с напълно променената си живопис

За имения си ден Никола Николов изненада с напълно променената си живопис

IMG_5366 Никола Николов

Плевенският художник Никола Николов откри в навечерието на имения си ден изложба, в която показа напълно променената си живопис и изненада приятно своите приятели и почитатели.

Бачо Кольо, както свойски, но и с уважение го наричат познатите му, е подредил само нови платна в галерия „Амер”.  „Това са освободени картини, правени  за мое истинско удоволствие, без да мисля кой ще ги хареса”, сподели 77-годишният автор, чийто млад дух блика от живопистта му.. Това съм аз, за първи път съм освободен, това е едно откровение, вятър за спасяване на душата, казва за платната си художникът.

За създаването им е използвал нова техника – акварелна, но с маслени бои. Тя отключва възможност да плиснеш нещата и да ги овладееш бързо, без да се мъчиш, обяснява Никола Николов. И допълва, че напълно се е освободил от темата за българския фолклор, която цял живот е присъствала в творчеството му.

Бачо Кольо ни изненада с  живописни платна с много свеж дух, много свеж въздух, кратко и ясно представи изложбата близкият приятел, скулпторът Красимир Рангелов.

IMG_5364 Никола Николов Краси Рангелов

IMG_5360 Никола Николов изложба

IMG_5355Никола Николов живопис

IMG_5362 Никола Попов живопис

IMG_5356 Никола Николов живопис

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...