Акценти
Начало / Култура / За да представи книгата си, Йонка Илиева отново бе в плевенския театър

За да представи книгата си, Йонка Илиева отново бе в плевенския театър

В театъра, в който е играла заедно със Саша Филипова – ДКТ „Иван Радоев”, актрисата Йонка Илиева представи новата си, пета поред книга „Укротена не докрай”. В литературно-музикалната вечер взеха участие актьорът от плевенския театър  – Генадий Николов, и талантливия млад виолист Кристофър Кем.

Гостите бяха посрещнати с хляб и сол, а мултимедията на режисьора Йоанна Капанова ги въведе в поетичния свят на актрисата. На всеки стол беше поставен лист със стих – подарък и лично послание към всеки гост.

Много топли и силни са спомените й от Плевенския театър. „Със Саша Филипова – дамата на театъра, бяхме не само колеги, но и приятели. С нея са едни от най-хубавите неща, които съм правила тук. Със Слави Шкаров – един от големите режисьори, направих една моя Кръстина, която много обичах”, спомня си Йонка Илиева. „Крачката поезия ме е съпътствала от 6-годишна. Писането ми е дар, за който съм благодарна на Бог. Това не се учи. Това е по-силното от мен, това е същността ми. Написаното е светът ми, тоест аз. Това е и финалът на моята книга”, сподели още актрисата, отдала се изцяло на таланта си да пише.

Тя благодари на всички, благодарение на които „Укротена не докрай” е станала реалност.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...