Акценти
Начало / Общество / Затягат пропускателния режим в сградата на Община Плевен

Затягат пропускателния режим в сградата на Община Плевен

С цел подобряване на сигурността и предотвратяване възможностите за корупция, кметът на Плевен Георг Спартански заяви пред медиите, че от август месец планира в сградата на Общината да се влиза при по-строг пропускателен режим. Повод за изказването на градоначалника стана питане от страна на началника на отдел „Екология“ инж. Павлина Тодорова защо в кабинета й е допуснат бос мъж, който отправял заплахи срещу нея. Инж. Тодорова посочи, че това не е първият такъв случай и отправи искане за по-стриктен контрол на входа.

От своя страна кметът не скри своето недоумение защо из Общината се разхождат непрекъснато майки или баби с деца, хора по джапанки и със закуски, които не знаят кого търсят и къде отиват. За пример той посочи случка от последните дни, когато му се наложило да упътва към тоалетната баба с внуче, които обикаляли из Общината. „Какво правят граждани в сградата на Общината, при положение че има Център за административно обслужване, където работи гише именно с цел да ги обслужва. Граждани ще влизат само, когато има приемен ден на заместник-кметове и на кмет, и то, ако са записани предварително“, заяви Спартански.

Целта на този режим е и да се ограничат преките контакти между администрация и граждани. Според кмета така намалява възможността от корупционни практики в сградата на Общината. Градоначалникът обясни, че е наясно, че по принцип всеки може да вземе подкуп в някое кафене, ресторант и т.н., но така ще се гарантира, че няма да се случи на работното му място.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...