Акценти
Начало / Общество / Затворен е пътят Никопол – Любеново

Затворен е пътят Никопол – Любеново

Заради силно снегонавяване продължава да е затворен пътят Никопол – Любеново, научихме от директора на Областнопътно управление – Плевен – инж. Ивайло Любенов. Пътят е затворен още в 6 часа сутринта.  На разклона от Никопол за Драгаш войвода е имало два закъсали автомобила, които към 11 часа са били измъкнати от преспите.

В областта сериозно е положението в Долна Митрополия, Тръстеник и Оряховица заради снегонавявания. Две машини партрулират непрекъснато, за да не се стигне до затваряне на пътя. Закъсали автомобили няма. Но  според инж. Любенов, който по време на телефонния ни разговор беше в района на този проблемен участък, може да се наложи затваряне на някои участъци в следобедните часове, ако продължи силния вятър, тъй като машините не смогват да се справят с навяванията.

В община Плевен пътищата са проходими при зимни условия, информираха от Общинския съвет по сигурност. Няма сигнали за селища без ток и вода на територията на общината. Потенциално опасните язовири край Николаево, Пелишат, Беглеж и Тученица са източени и изпускателите им са отворени, информират още от  Общинския съвет по сигурност.

Сигнали за възникнали проблеми поради силния снеговалеж могат да се подават на телефон 064 834 200.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...