Акценти
Начало / Общество / Затварят поетапно заведения в центъра на Плевен заради ремонта

Затварят поетапно заведения в центъра на Плевен заради ремонта

ремонт на площада

Поетапно ще бъдат затваряни заведения и обекти в центъра на Плевен, заради големия ремонт на площада. Всеки от обектите ще бъде затварян за кратък период от време, докато траят ремонтните работи в близост до него, информира на брифинг кметът проф. Димитър Стойков. Вече са проведени разговори със собствениците на обектите, които са проявили разбиране към създалата се ситуация.

Кметът посочи, че за улеснение на гражданите се оставят алеи за придвижване, които са безопасна зона. Предприети са мерки и да бъдат ограничени праховите емисии от ремонта – работните полета са оградени с прахопоглъщащи мрежи и се разпръсква вода от водоноски. Строителните отпадъци се събират разделно в специални контейнери и се извозват безопасно и по график от строителната площадка. Шумовото натоварване от обекта не може да бъде избегнато, призна проф. Стойков и добави, че най-потърпевши от него са всички от местната администрация. Строителите все пак спазват препоръките за шума на ръководителите на проекта – работят от 8 до 19 часа с прекъсване в часовете от 14 до 16.

След ремонта на централната градска част предстои ремонт на Градската градина и Водната каскада, припомни кметът. Междувременно се обмисля да бъде направен още един сондаж. Реализираният в градинката пред Централна поща ще задоволи част от нуждите от вода. Двата сондажа трябва да обезпечат функционирането на Водната каскада и и поливането на тревните площи, които след ремонта ще са над 6 декара, посочи кметът. В момента се проверя дали за нуждите на Каскадата може да бъде използван стар сондаж на ВиК до чешмата „Балаклия”.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...