Акценти
Начало / Образование / С Вечна покана удостоиха доц. Гена Грънчарова – създател на факултет „Обществено здраве”

С Вечна покана удостоиха доц. Гена Грънчарова – създател на факултет „Обществено здраве”

доц. Гена Грънчарова

Основателят и дългогодишен декан на факултет „Обществено здраве” на Медицински университет – Плевен  – доц. Гена Грънчарова, днес беше удостоена с така наречената вечна покана, която й дава привилегията да запази своята деканска тога и от днес нататък с нея да  участва в празниците на академичната общност на Медицинския университет – Плевен.

Почетното отличие връчи ректорът на университета проф. Славчо Томов, който изтъкна, че доц. Грънчарова е един от поколенията ръководители и преподаватели от плевенската академична общност, които имат особен принос за израстване и утвърждаване на Медицинския университет като модерен образователен и научно-изследователски център. „Благодарение на  нейните усилия и неуморна работа факултет „Обществено здраве”  има утвърдени  позиции в предлагането на качествено мултидисциплинарно обучение в областта на общественото здраве и здравния мениджмънт”, подчерта проф. Томов при връчването на вечната покана.

С изключително вълнение доц. Грънчарова прие почетното отличие и каза, че няма по-голямо богатство от това да виждаш верни последователи и да получаваш признание за труда, който си вложил извън своето собствено благополучие. На своите колеги преподаватели тя пожела да продължават традициите, които са заложили през годините.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...