Акценти
Начало / Крими / Засякоха нередовни автомобили

Засякоха нередовни автомобили

На 6 мат 2020 година в село Бъркач е засечен нерегистриран автомобил, съобщи МВР-Плевен. Около 11:15 часа на улица „Яким Груев“ в селото е установен 20-годишен местен жител, който управлявал „Киа Каренс“ без регистрационни табели. За престъпление по чл.345, ал.2, във връзка с ал.1 от НК е уведомен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 6 март 2020 година около 17:15 часа в село Ракита на кръстовище, образувано от улица „Вълевска“ и улица „Радой Данчев“ е засечен товарен автомобил „Рено Експрес“, с регистрационни табелите, издадени за лек автомобил „Сузуки Суифт“, казаха униформените. Установена е самоличността на водача на товарния автомобил – 47-годишен жител на село Ракита. Двете регистрационни табели са иззети и се намират на съхранение в полицията. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 345 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 7 март 2020 година в 12:44 часа в село Горна Митрополия на улица „Ал. Стамболийски“ автопатрул спира лек автомобил „Пежо-306“.  При извършената проверка е установено, че водачът 59-годишен от село Гостиля, управлява автомобила с поставени контролни знаци – регистрационна табела, издадена за друго МПС – лек автомобил „Мазда 323“, уточниха катаджиите. 59-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. За нерегистрирано МПС по чл.345, ал.2, във връзка с ал.1 от НК е образувано бързо производство. Продължава работа разследващ полицай.

На 7 март 2020 година около 17:10 часа в град Левски на кръстовище, образувано от улица „Никола Й. Вапцаров“ и улица „Елин Пелин“ полицейски служители спират „Рено-19“. Установено е, че водачът – 17-годишен от ловешкото село Дренов, управлява лекия автомобил с регистрационни табели, издадени за друго МПС – лек автомобил „Опел Вектра“, стана ясно от органите на реда. Двете регистрационни табели са иззети и са на съхранение в РУ – Левски. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...