Акценти
Начало / Крими / Арести за шофиране в нетрезво състояние

Арести за шофиране в нетрезво състояние

На 6 март 2020 година в РУ – Долни Дъбник е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК, съобщи МВР-Плевен. На същата дата около 16.50 часа в село Бъркач по улица „Слави Алексиев“ е установен 34-годишен зад волана на „Фолксваген“ с концентрация на алкохол в издишания въздух над 1.2 промила. Пробата е взета с техническо средство „Дрегер алкотест 7510“. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят е отказал лабораторен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

При проверка на лек автомобил „Опел Корса“, собственост и управляван от 23-годишен от Плевен се е изяснило, че управлява без да притежава СУМПС, уточниха органите на реда. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 24.08.2019 година. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. От извършената проверка за алкохол с техническо средство „Дрегер – 7410“ е установено, че шофира с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване. 23-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“,  ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Работата по случая продължава разследващ полицай.

На 7 март 2020 година е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК.  На същата дата около 00:45 часа в село Глава на кръстовище, образувано от улица „Георги Димитров“ и улица „Капитан Петко Войвода“ при проверка е установено, че 53-годишен жител на град Койнаре управлява лек автомобил „Мазда “ след употреба на алкохол, казаха униформените. Той е изпробван по надлежния ред с техническо средство „Дрегер алкотест – 7410“, като уредът е отчел положителна проба над 1.2 промила. Съставен е акт за административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Издаден е талон за медицинско изследване. Взета е кръвна проба във ФСМП – Червен бряг за лабораторен анализ. 53-годишният е задържан в полицейското управление за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен Продължава работа разследващ полицай.

На 6 март 2020 година е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. На същата дата около 23:00 часа в село Глава на улица „Георги Димитров“ е засечен 51-годишен местен жител зад волана на лек автомобил „Хюндай Санта Фе“ с концентрация на алкохол над 1.2 промила, стана ясно от думите на проверяващите. Водачът е изпробван по надлежния ред с техническо средство „Дрегер алкотест – 7410“. За нарушението е съставен акт. Издаден е талон за медицинско изследване. 51-годишният е направил отказ за лабораторен анализ във ФСМП – Червен бряг. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...