Акценти
Начало / Крими / Засилени проверки за използването на обезопасителни колани започва полицията

Засилени проверки за използването на обезопасителни колани започва полицията

От днес стартира засилена проверка за използването на обезопасителните колани в моторни превозни средства, съобщават от пресцентъра на МВР. В рамките на операция на TISPOL, от 14 до 20 март, пътните полицаи ще проверяват и ползването на обезопасителни каски от мотористи и техните спътници.

Инициативата на TISPOL ще се проведе на територията на всички държави-членки на европейската организация. Проверките ще се съсредоточат върху използването на обезопасителните колани от водачи и пътници в моторни превозни средства, на детските обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите, както и на обезопасителните каски от мотористи и техните спътници.

Основната цел на операцията е да се окаже въздействие върху поведението на водачите на МПС и пътниците и осъзнаването, че неизползването на обезопасителните средства значително увеличава риска от настъпването на сериозно увреждане или смърт при възникване на пътен инцидент.

В рамките на предприетата операция ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилите.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...