Акценти
Начало / Общество / Засилени проверки за алкохол в празничните дни

Засилени проверки за алкохол в празничните дни

полицайПолицейски операции „Алкохол и неправоспособност” ще се проведат на 10, 11 и 12 април 2015 г. по пътищата в област Плевен и в страната. В хода им  ще се обърне внимание  на третокласните и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки. При провеждане на специализираната операция ще се следи за поставени обезопасителни колани на шофьори и пътници в автомобилите, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите”, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди и др.

В празничните, когато се очаква интензивно движение при входно – изходните артерии на град  Плевен и другите градове на територията на областта,  е осигурено максимално полицейско присъствие с цел подпомагане на пътното движение. При контрола по безопасност на движението ще се акцентира също върху управлението на МПС от неправоспособни водачи, включително и по третокласните и общинските пътища в късните часове на денонощието.  В часовете с най-висока интензивност на движението ще се осигури засилено присъствие и при необходимост ще се осъществя контрол и регулиране на движението от служители от структурните звена “Пътна полиция” по главните пътища, в чийто райони има участъци с временна организация на движението, както и в районите на конфликтните участъци с концентрация на ПТП, пътни възли и кръстовища, бензиностанции и крайпътни паркинги, мотели и заведения.

  Ще бъдат предприети действия за улесняване пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране на движението и паркирането в подходите и районите на масово посещавани църковни храмове на 10, 11, 12 и 13 април 2015 г.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...