Акценти
Начало / Култура / Заседанията на постоянни комисии при Общинския съвет в Плевен продължават

Заседанията на постоянни комисии при Общинския съвет в Плевен продължават

община Плевен
Заседания на 4 постоянни комисии при Общинския съвет в Плевен ще се състоят и днес в Заседателната зала на Община Плевен.
ПК по “Обществен ред и сигурност” ще заседава в 15 часа, а дневният ред включва 6 точки. Между тях са доклад на кмета проф. Димитър Стойков относно приемане бюджета на Община Плевен за 2014 г. и предложение от Николай Георгиев, ръководител на звено “Инспекторат”, относно работното време на инспекторите в населените места в Общината.
В 16 часа започва заседанието на ПК по “Общинска собственост, приватизация и концесии”. Дневният ред включва 18 точки. Съветниците ще обсъдят предложение от кмета на Община Плевен относно приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен. Ще гласуват и приемане на отчет за изпълнение на годишния план за приватизация през 2013 година на Община Плевен, както и плана за предстоящата 2014 година.
Заседанието на ПК по “Екология и устройство на територията” започва в 17,30 часа, съветниците ще гласуват 11 точки. Сред тях са доклад на кмета за приемане Бюджет 2014 г. и предложение за изменение и допълнение на Наредба №27 за разделно събиране на отпадъци в Община Плевен (приета с Решение № 464/27.02.2013 г. на Общински съвет – Плевен).
ПК по “Култура, вероизповедания и международна дейност” започва заседанието си в 18 часа и ще обсъди 14 точки. Тя също ще разгледа Бюджет 2014 г. Ще бъде гласувано предложение кмета на Община Плевен относно учредяване безвъзмездно право на ползване на „Народно читалище Тракия – 2013” – град Плевен, върху недвижим нежилищен имот – частна общинска собственост, намиращ се на ул.”Карлово” №21, В, ет.1 в Плевен. Ще бъде обсъдено и предложение относно учредяване безвъзмездно право на ползване от Сдружение „Ген. Иван Винаров за парк „Кайлъка” върху недвижим нежилищен имот – частна общинска собственост. Става въпрос за къщата на Иван Винаров, която се намира в парк „Кайлъка”. Точка трета в дневния ред е писмо от директора на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ относно дейността на театъра през 2014 година, а 12-та – писмо на директора на Плевенската филхармония относно договор за съфинансиране.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...