Начало / Общество / Засаждат фиданки на мястото на стари или болни  дървета по плевенските улици

Засаждат фиданки на мястото на стари или болни  дървета по плевенските улици

Млади фиданки ще заменят поетапно премахнатите стари, изсъхнали или  болни дървета по плевенските улици. Подготовката за засаждането, което ще започне  през есента, обсъдиха на среща кметът Георг Спартански, управителят на „Паркстрой” ЕООД Дамянка Вадимирова и инж. Иван Мариновски – директор на Общинското предприятие „Управление на общински земи и гори”.

Да са подходящи за местния климат, устойчиви на вредните емисии във въздуха, да имат плитък централен корен, кореновата система да издържа на сбита почва и да не растат на голяма височина, са критериите за подбор на новата зелена растителност. Отговарящи на тях са дървесните видове ясен, клен, каталпа, китайски мехурник, червен дъб, албиция. За заявката и доставката им ще бъдат проведени разговори  с директорите на държавни горски стопанства в страната. В хода на подготовката вече е  осигурена специализирана техника за разпробиване на останалите коренища от премахнатите дървета с цел направата на гнезда за новите фиданки.

 Засаждането ще започне първоначално от парк „Кайлъка” по посока централната част на града, то ще се осъществява всяка есен и пролет до  запълване на всички места на отстранени дървета в града.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...