Акценти
Начало / Общество / Запълването на дупките по улиците приключва до началото на април

Запълването на дупките по улиците приключва до началото на април

1.3 милиона лева отпуска Община Плевен за ремонт на улици . Половината от тях са за запълване на дупките по улиците в града Това обяви кметът проф. д-р Димитър Стойков пред журналисти. Днес  той инспектира работата по няколко от определените за ремонт отсечки. В проверката участва и управителят на  фирма „Инжстрой“ Ренета Иванова. Изчакването на подходящи метеорологични условия за топло асфалтиране ще позволи ремонтирането  на 4 пъти по-голяма площ, уточни кметът.

Възстановяването на уличната настилка започва с основните пътни артерии и подходите към жизнено важни институции като Втора клинична база, към която води включената в обиколката ул. „Мария Кюри“.

Решено е и средствата от инвестиционния кредит, отредени за улици, да не се използват за други дейности, допълни плевенският градоначалник.

В първия етап на ремонтните дейности са включени 46 улици. Общата площ е 600-700 кв.м. Възстановяването им ще приключи до началото на април, уточни управителят на „Инжстрой“ и даде 2-годишна гаранция на ремонтите.

След като приключат ремонтите в Плевен, започват дейностите по възстановяване на междуселските и улиците в малките населени места.

След изкърпването започват основните ремонти по ул. „Самуил“, „Георги Кочев“.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...