Акценти
Начало / Култура / Започна съживяването на фолклорните традиции в село Победа по проект

Започна съживяването на фолклорните традиции в село Победа по проект

proekt

Публичен форум по проекта „Вкусът на детството – хляб, мляко и песен за векове” се състоя на 29 януари в село  Победа, информират от НЧ”Зора -1990 г.”. Проектът се финансира по Програма „Живо наследство“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) с подкрепата на фондация „Америка за България”.

На проведения публичен форум присъстваха 35 човека на възраст от 9 до 89 години, които бяха запознати с мисията на ФРГИ и с целите на Програма „Живо наследство”. Присъстващите научиха чрез мултимейдийна презентация, че по проекта ще бъдат опазвани фолклорното и нематериално културно наследство чрез финансиране на местни инициативи. Млади доброволци раздадоха на всички присъстващи специално издадени за събитието информационни брошури.

proekt1

С последвалите непринудени разговори и конкретни  предложения беше постигната целта на събитието – беше сформирана целевата група по проекта и бяха мотивирани доброволци за включването им в проектните дейности.

В продължение на осем месеца с извършваните проектни дейности ще се съживяват, възстановяват и популяризират местните традиционни кулинарни умения и песенен фолклор, чрез разработването и предлагането на иновативни  електронни услуги от читалището, като ще се осигурява  достъп до местното културно наследство от всяка точка на света.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

Един коментар

  1. Браво на Димитринка Гетова!