Начало / Икономика / Започна номинирането за наградите „Най-голям корпоративен дарител”

Започна номинирането за наградите „Най-голям корпоративен дарител”

За четиринадесета поредна година Български дарителски форум (БДФ) набира кандидати за наградите „Най-голям корпоративен дарител“.

Наградите са в няколко категории – количествени (според инвестираните финансови и нефинансови ресурси, както и доброволен труд), качествени (според качествата на програмите на бизнеса в подкрепа на обществото), също така за личност с особен принос за развитие на дарителството в България и за най-сполучливо партньорство между компания и неправителствена организация.

Тази година в критериите за класиране в конкурса са отразени стандартите за дарителски практики на БДФ, приети от членовете на форума през 2018 г. Ново е също изискването дарителските програми, номинирани за устойчивост, да действат поне три години преди годината на кандидатстване в  категорията „Най-устойчива дарителска програма“. Програми, спечелили награда в дадена категория, не могат да кандидатстват в същата категория през следващата година. Всички условия за участие и насоки за кандидатстване можете да видите ТУК.

За обработката, проверката и оценката на кандидатурите БДФ използва методологията на европейския конкурс „Най-голям корпоративен дарител”.

По традиция домакин на церемонията за награждаване на победителите в конкурса „Най-голям корпоративен дарител“ е Президентът на Република България. Тази година събитието ще се състои отново в сградата на президентската администрация на 21 ноември.

Български дарителски форум ще връчи награди на компании, които подкрепят общественозначими каузи в България в общо девет категории:

  1. Най-голям обем финансови дарения
  2. Най-голям обем нефинансови дарения (стоки, материали, услуги)
  3. Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите
  4. Най-щедър дарител
  5. Най-добра дарителска програма
  6. Най-добра програма на малко и средно предприятие
  7. Най-добра дарителска програма на местен дарител
  8. Най-устойчива дарителска програма
  9. Най-сполучливо партньорство.

Номинации и самономинации за конкурса „Най-голям корпоративен дарител“ се приемат до 17 часа на 1 октомври 2019 г. Формуляр за кандидатстване може да бъде свален от сайта на БДФ. Попълненият формуляр и необходимите приложения трябва да бъдат изпратени на ел. поща: [email protected]  или на пощенски адрес:

Български дарителски форум

ул. „Леонардо да Винчи“ 4Б, ет. 2

гр. София 1124

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...