Акценти
Начало / Общество / Започна изграждането на амфитеатър към НЧ „Георги Парцалев-1901” в Левски

Започна изграждането на амфитеатър към НЧ „Георги Парцалев-1901” в Левски

Днес тържествено стартира изпълнението на проект на НЧ „Георги Парцалев-1901” за изграждане на Амфитеатър в южната страна на читалището.

Параметрите на проекта представи Председателят на читалищното настоятелство Силвия Йорданова. Проектът на читалището е по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съфинансиран от европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Той е  на стойност 384 178 лв.,а   срокът за изпълнение на строителните дейности  е 120 дни .

На  първата копка присъстваха кметът на община Левски Любка Александрова, инж.Милчо Илиев – представител на „МК  НАДЗОР”гр..Плевен, представители на фирмата изпълнител „Стоянов -06” – Варна,  читалищни дейци и граждани.

 „Щастлива съм, че днес стартираме изпълнението на една от големите духовни мечти на левчалии. При наличието на толкова много талантливи колективи на професионално ниво от НЧ „Георги Парцалев-1901”хубаво е да имаме освен сцената на читалището и открита сцена, да имаме  и летен театър. Радвам се, че на нас се пада честта за  изпълнението на хубавата задача градът и общината да имат такъв сериозен културен институт – летен театър”, каза в поздрава си по повод събитието кметът на Левски Любка Александрова.

Тя изрази надежда, че в края на лятото град Левски ще има едно красиво съоражение, което „ще стане средище на таланта на левчалии и възможност за гостуване на големи имена на България във всички изкуства”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...