Акценти
Начало / Общество / Започна записването за топъл обяд в Община Кнежа

Започна записването за топъл обяд в Община Кнежа

хранаАгенцията за социално подпомагане и Община Кнежа стартират процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за „Осигуряване на топъл обяд”. Това информират на официалната интернет страница на местната администрация там.

Обществената трапезария ще предоставя топъл обяд в работните дни от седмицата в периода от 1 май до 30 септември 2015 г. Право да се ползват тази услуга ще имат лица и семейства на месечно подпомагане, с доход по-нисък от диференцирания минимален доход; неосигурени, самотно живеещи лица с децата си, подпомагани по Закона за семейни помощи за деца; самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст, за индивидуалност, социални и наследствени пенсии/; скитащи и бездомни деца и лица; лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение.

Заявленията за кандидатстване за топъл обяд ще се попълват и приемат на място в сградата на Община Кнежа, стая 110 от 6 до 20 април включително.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...