Начало / Общество / Започна записването за Националния фестивал „Гергьовден” в Койнаре

Започна записването за Националния фестивал „Гергьовден” в Койнаре

Койнаре Гергьовден

На 2 май от 10:00 часа на централния площад в град Койнаре ще се проведе ХІ-ят национален фестивал „Гергьовден”, информират от пресцентъра на Община Червен бряг. Той се организира от Народно читалище „Христо Ботев- 1889” – Койнаре, под патронажа на кмета на Община Червен бряг.

Целта на фестивала е да популяризира и съхрани българската народна песен и българските народни танци, да се съхранят народните традиции и народните обичай в отделните фолклорни области, като се обърне повече внимание на автентичния фолклор. Съгласно статута на фестивала, в него могат да вземат участие читалища и клубове със свои самодейни състави, както и вокални групи за автентичен и обработен фолклор, танцови състави с автентичен и обработен фолклор, групи представящи народни обичай от съответната област и индивидуални изпълнители на народни танци.

Кандидатите за участие във фестивала заявяват своето участие чрез специална регистрационна форма, в която отбелязват програмата си, както и броя на участниците. Задължително е посочването на лице за контакт и телефон за обратна връзка. Концертната програма няма конкурсен характер, а участниците си осигуряват музикален съпровод.

Заявка за участие се изпраща до 10 април на адрес: Народно читалище „Христо Ботев-1889”, 5986 гр.Койнаре, общ. Червен бряг, обл. Плевен, ул. Милчо Симеонов №53.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...