Акценти
Начало / Общество / Започнато е бързо производство срещу двама русенци, превели незаконно сирийци през границата при Никопол

Започнато е бързо производство срещу двама русенци, превели незаконно сирийци през границата при Никопол

На 11 октомври в Районна прокуратура – Никопол е започнато бързо производство  срещу двама мъже с инициали Б.Б.Д  ипрокуратура1 Д.Л.Й., и двамата от Русе, затова че на 10 октомври около 19.30 ч. са превели незаконно през границата при „Фериботен комплекс“ – Никопол петима сирийски граждани. Това съобщават от пресцентъра на Районна прокуратура – Плевен. Сирийските граждани били натоварени на товарен микробус „Мерцедес“, собственост на мъж от .Долна Оряховица, област Велико.Търново.

Петимата сирийски граждани  – двама на 30 г. и трима на 20 г., са с постановление за задържане за срок от 72 часа, като им е повдигнато обвинение за престъпление по чл.279, ал.1, вр. с чл.20 ал.2 от НК.Сирийските граждани нямат статут на бежанци. С постановление за задържане за срок от 72 часа  са задържани и двамата каналджии,  като им  е повдигнато обвинение за престъпление по чл.280, ал.2, т.3 и т.4, вр. с чл.20, ал.2 от НК. По отношение на обвиняемите ще бъде внесено искане в Районен съд – Никопол за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”, съобщават от Районна прокуратура – Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...