Акценти
Начало / Общество / Започва ремонт на две детски градини в Левски

Започва ремонт на две детски градини в Левски

Ремонтни дейности в детска градина „Локомотив” в Левски започват от днес. Това става по проект „Подобряване на образователната инфраструктура в Община Левски”, чийто бенефициент е Община Левски, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

В ЦДГ „Локомотив” ще бъде подменена изцяло дограмата, ще бъде направена външна  топлоизолация, което ще намали разхода на газ за отопление. Предвидено е и външно боядисване. Освен че  ще бъде постигната енергийна ефективност, 40-дневният ремонт като цяло ще направи по-привлекателно детското заведение. В него се възпитават и отглеждат 145 малчугани.

Топлоизолация, хидроизолация и ремонт на парапета се предвижда по проекта в ЦДГ „Слънце”. Ремонтът там ще започне след като приключи този в детска градина „Локомотив” и ще  продължи 25 дни. Изпълнител е плевенска фирма.

Подробностите станаха ясни на пресконференция в Община Левски, на която заинтересованите страни и обществеността бяха запознати с целите, дейностите и търсените резултати от проекта.

В пресконференцията участваха зам.-кметът на Община Левски Радослав Йорданов, директорът на дирекция „Градоустройство и архитектура” Пламен Парашкевов, ръководителят на проекта арх. Евгений Къневски, гл. експерт „Образование, култура и спорт” Петя Чолакова, екипът по проекта и др.

Проектът е на обща стойност 490 771.82 лв., той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г. Инициативата стартира на 19 май 2012 год., ще приключи на 19 ноември 2013 год.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...