Акценти
Начало / Образование / Започват проверки в детските градини в Плевен след сигнали на родители

Започват проверки в детските градини в Плевен след сигнали на родители

Заради зачестили сигнали на родители за недобросъвестно отношение от страна на персонала и директорки в детски заведения в Плевен, от Общината започват проверки. Ще се проверява спазване на работното време, водене на документацията и заемане на работни места от  вече пенсионирани педагози. Това съобщи днес кметът Георг Спартански.

В подадените сигнали родители се оплаквали за грубо отношение към тях и неспазване на работното време от страна на персонала на детски заведения. „Това е абсолютно недопустимо. След като е казано, че детското заведение ще работи до 19 часа, не може да се държи сметка на родителите, защо не са си взели детето в 17 часа”, коментира кметът.

По отношение на запитванията защо не се поставят камери за наблюдение в детските заведения в общината, кметът коментира, че няма законова регламентация за това. От Общината още миналата година са направили запитване до Агенцията за закрила на детето и от там не са получили съвет да се поставя видео наблюдение.

„Разбирам безпокойството на родителите какво се случва с техните деца в детските заведения. Но ми се струва, че малко изкривяваме нещата. В България има хиляди детски заведения, а ние се опитваме от изключението да правим правила”, посочи Спартански.

Лични данни са всички, включително и видео данните, които позволяват да бъде идентифицирано едно лице. Този въпрос не може да се решава на парче, трябва единна регламентация на национално ниво, която да изяснява  въпроса със заснемането на непълнолетно лице, обясни кметът и посъветва родителите да се запознаят със становището на Комисия за защита на личните данни.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...