Акценти
Начало / Образование / Занимания по интереси започват в Центъра за ученическо творчество – Плевен

Занимания по интереси започват в Центъра за ученическо творчество – Плевен

От днес, 19 юни до 14 юли, в Центъра за ученическо техническо и научно творчество – Плевен, ще се провеждат занимания по интереси. Те ще бъдат насочени в няколко направления – математика, приложно творчество, екология, история.

 В направлението „1,2,3 – математика учи” с ръководител Тодорка Игнатова заниманията ще се провеждат от 19 до 23 юни, от 10 до 12 часа. На учениците от 9 до 12 години ще се представят забавни игри за развиване на умения за логика, въображение, бързина, наблюдателност и творчество. Примерни такива са танграми, морски шах, рисунки и схеми за развиване на дясно и ляво полукълбо на мозъка, определяне коя е следващата фигура в редица, да се поставят правилни символи в квадрат, кръг, ромб, триъгълник, изработване емблема на отбора и други подобни игри.

Ръководител на направление „Вълшебната ножичка” е Даниела Вълова. Заниманията ще се провеждат от 26 до 30 юни, от 10 до 12 часа. Дейността във „Вълшебната ножичка“ ще има изцяло практико-приложен характер. На вниманието на децата ще се предложи изработването на кукли от различни подръчни и естествени материали. Ще се изработват интересни оригами – древно японско изкуство, красиви морски картини, чанти, цветя, моливници, разделители.

В направление „Забавна екология” ръководителят Клаида Дойчинова ще помогне на децата да обогатят екологичната култура на децата, да се научат на любов към околната среда. Работи се с естествени материали: листа, цветя, клончета от храсти и дървета. Садят се цветя, събират се растения за хербарии, правят се кукли от царевица. Периодът на провеждане на заниманията е от 3 до 7 юли, от 10 до 12 часа.

От 10 до 14 юли, от 10 до 12 часа, ще се проведат заниманията в направление „По стъпките на българите” с ръководител Николай Тотев. Ще се изграждат умения за работа с исторически текстове, хронологическа и пространствена локализация, интерпретиране на изображения. Схеми и статистически данни. Рационално учене.

Всички занимания ще се провеждат в сградата на ЦПЛР – ЦУТНТ в Плевен, ул. „П.Р.Славейков“ №12.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...