Начало / Общество / Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова ще посети утре Плевен

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова ще посети утре Плевен

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова ще открие утре в Плевен информационен ден по новата програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020 г. За това информират от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието ще се проведе от 9:30 часа в сградата на Областна администрация – Плевен.
Програма „Дунав“ 2014-2020 г. е продължение на изпълняваната в периода 2007-2013 г. програма за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа“, в рамките на която се създаде широка платформа за сътрудничество между държавите от региона. По новата програма ЕС предоставя близо 222 милиона евро за реализация на проекти в подкрепа на иновациите и предприемачеството, опазването на природното и културно наследство в Дунавския регион, за подобряване на свързаността и преминаване към нисковъглеродна икономика.
Миналата седмица беше обявена първата покана за набиране на проектни предложения по програмата. Срокът за подаване на проекти по нея е 3 ноември 2015 г.
Целта на утрешния семинар е да запознае представителите на местните власти, неправителствените организации и бизнеса с основните изисквания в първата покана за набиране на проектни предложения, които да обменят опит и идеи за сътрудничество по програмата.
В рамките на посещението си в град Плевен заместник-министър Деница Николова ще се срещне с бенефициенти и ще инспектира изпълнението на проекти по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013.

Снимка: интернет

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...