Начало / Образование / Зам.-министър Деница Сачева посети ЦСОП „П.Р. Славейков” в Плевен

Зам.-министър Деница Сачева посети ЦСОП „П.Р. Славейков” в Плевен

Деница Сачева – заместник-министър на образованието и науката, и Грета Ганчева – директор на Дирекция “Приобщаващо образование“ днес посетиха ЦСОП „П. Р. Славейков” в Плевен.

Пред тях педагогическите специалисти от Центъра демонстрираха предоставянето на допълнителна подкрепа за личностно развитие – специална образователна подкрепа, чрез съчетаване на педагогически, терапевтични и рехабилитационни дейности, занимания по интереси, занимания за развитие на познавателна дейност и умения за учебен труд във функционално структурирана среда на учениците със специални образователни потребности, обучаващи се в изнесени паралелки. Един от иновативните подходи на специалната образователна подкрепа предоставяна в Центъра е „Допълваща и алтернативна комуникация“. Помагащите технологии за комуникация чрез поглед е подход за терапевтичната и рехабилитационна работа, според индивидуалните потребности на ученика, спомагащи за изграждане самостоятелност, независимост и с възможност за социално включване.

Екип от педагогически специалисти при  ЦСОП „П. Р.Славейков“ – гр. Плевен ще участва в Първата международна конференция „Допълваща и алтернативна комуникация“, която ще се проведе през месец ноември 2018 г. в София.

Зам.-министър Деница Сачева присъства по-рано днес на официалното откриване на първия за Северна България Център за деца с аутизъм в Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...