Акценти
Начало / Общество / Зам.-кметът Стефан Милев беше гост на празника на децата от Центъра за социална рехабилитация

Зам.-кметът Стефан Милев беше гост на празника на децата от Центъра за социална рехабилитация

С песни, танци и игри изпълниха днес залата на читалище „Лик” децата от Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания. – Плевен. Днешното цветно тържество, посветено на Деня на детето, е част от поредицата инициативи на социалната услуга, протичащи под мотото „Нашите деца – бъдеще и смисъл“.

Положителната емоция, която заливаше децата, родителите и служителите в Центъра, споделиха и официалните гости на празника – зам.-кметът Стефан Милев, Рени Караиванова – Директор Регионална Дирекция „Социално подпомагане“, представители на Отдел закрила на детето-Плевен и  други институции.

По-късно екипът на ЦСРИДУ-Плевен посрещна гости в сградата на социалната услуга, във времето обявено за ден на отворените врати, като част от инициативите за Деня на детето.

Утре децата от Центъра ще бъдат на еднодневна екскурзия в град Русе, която ще е продължение на празничните емоции от днешния ден. Мероприятията са включени в Националния календар на Държавна агенция за закрила на детето като част от инициативите на национално ниво, протичащи под наслов „Всеки ден е ден на детето“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...