Акценти
Начало / Общество / Заместник министър-председателят Даниела Бобева ще осигури 800 хил. лева за пръскане срещу комарите

Заместник министър-председателят Даниела Бобева ще осигури 800 хил. лева за пръскане срещу комарите

Даниела Бобева

Заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева се ангажира да осигури финансиране за пръскането срещу комарите. Областният управител на Плевен и кметовете на дунавските общини са поискали 1,350 млн лв. за целта, но сумата, която вероятно ще бъде отпусната, ще е като миналогодишната – около 800 хил. лева. „Въпросът е всички да пръскат едновременно, защото иначе няма ефект, и да се кооперират със съседите от Румъния”, каза тя пред журналисти.

Даниела Бобева

Бобева се срещна в зала „Плевен” на Областна администрация с представители на бизнеса, кметове на общини и представители на изнесени регионални и териториални структури на държавни ведомства, които представиха своите проблеми, зададоха наболели въпроси и получиха важни отговори. Целта на посещението й беше да запознае бизнеса с последните решения на правителството, които ще го подпомагат. „Ще обърна внимание какви са мерките, които сме предприели в общините с висока безработици, защото в Плевенска област има доста общини с безработица над средната за страната и за съжаление в нита една от тези общини не са се възползвали от преференциите по отношение на осигуровки и на безплатно обучение на работници”, коментира тя преди срещата.

Даниела Бобева

Бобева информира, че след месец започва обучението по региони за прилагане на приетия от НС Закон за обществените поръчки. Новите изисквания предвиждат договорите, анексите към тях и протоколите от заседанията на комисиите, които оценяват обществените поръчки, да бъдат достъпни в интернет.

По думите й в страната има голям интерес за нови инвестиции, обсъждат се и доста проекти, но едва когато излязат в статистиката инвестициите и реалните работни места, може да се говори за постижения. „До тогава работим за всяко работно място, за всеки един малък проект”, увери Бобева.

Преди срещата си в зала „Плевен” Бобева посети голямата шивашка фирма „Мони MCD”. Утре тя ще участва в изнесеното заседание на Министерския съвет в Ловеч, на което една от точките за обсъждане, които ще внесе, е за административната реформа. Европейската комисия е оценила стратегията за административна реформа като една от най-добрите, сподели тя и добави, че сега остава да се приложи на практика.

От Ловеч зам.-министър Бобева замина за Варна, където ще се срещне с представители на туристическия бизнес, за които има много добри новини преди началото на туристическия сезон, увери тя.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

4 коментари

  1. Шони Ганчев

    Къде ги намерихте тези измислени герои? И цветко как тъпо се есъсредоточил глуповато в светлото бъдеще

  2. Достена с Лаврака

    Само А Б В

  3. Педро с баданарката

    Дайте снимки и на пенсиите от залата

  4. Коил с червения мазен потник

    Стига с тия комонисти бе . Атака !