Акценти
Начало / Крими / Заловиха сериен обирджия на магазини

Заловиха сериен обирджия на магазини

Полицаите в Левски разкриха извършителя на серия от взломни кражби от магазини в града. Задържан е 31-годишен мъж,разбит магазин след сигнал за кражба от магазин, подаден на 29 ноември тази година, съобщават от ОД на МВР – Плевен.  При огледа полицаите установили, че в обекта е проникнато през разбита решетка и прозорец на тоалетната. По информация на управителя на магазина са откраднати около 260 кутии с цигари, от различни марки и 105 лева на монети.

В хода на разследването се е изяснило, че младият мъж е автор на още три престъпления.  На 30 октомври той разбил павилион за закуски в Левски и задигнал 100 лв оборотни пари, бутилка коняк, уиски и 60  кебапчета. При разплитането на случая се доказала и кражба,  извършена около 1:20 часа на 23 ноември 2013 година. Тогава се задействала сигнално-охарнителната техника в магазин след счупване на прозорец на склад към обекта. От там мъжът успял да  открадне неустановено количество цигари и монети от монетник.
За периода от 11 октомври до 15 октомври серийният обиджия проникнал в частен дом в Левски и откраднал около 100 гр накити от бял метал., златно колие с тегло около 4 гр., цифров фотоапарат , стек с 12 еднолитрови бутилки с олио, 2 флаш памет, мемори карти за цифров фотоапарат и други вещи. Първоначално извършителят е задържан за 24 часа, а на 1 декември му е взета мярка за задържане в срок до 72 часа от прокурор при Районна прокуратура-Левски, уточняват от пресцентъра на плевенската полиция. Намерени са част от вещите, обект на кражбите – около 240 кутии с цигари от различни марки, 5 еднолитрови бутилки с олио, работни обувки, флаш памет и две тонколони за лаптоп. Предметите са оставени на съхранение в РУП-Левски. Документирането на пръстъпната дейност продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...