Акценти
Начало / Крими / Заловиха двама, заплашили и ограбили възрастни жени в Койнаре

Заловиха двама, заплашили и ограбили възрастни жени в Койнаре

Полицаи от Червен бряг установиха извършителите на два грабежа от възрастни хора  в град Койнаре, съобщиха от полицияпресцентъра на МВР – Плевен. Сигналът за първото тежко криминално деяние е подаден на 18 май от 60-годишна жена, която съобщила, че през нощта трима са проникнали в дома на сестра й – 67-годишна жителка на същия град, и след използване на заплаха са я ограбили. Обирджиите са проникнали в дома на възрастната жена, след като разбили входната врата, установили полицаите.  Жената разказала, че мъжете заплашили, че ще я убият със сатъра, който носят,  и  след това отмъкнали златни накити –  златно сенджирче със златен кръст, златен дамски пръстен с червен овален камък, чифт златни дамски обеци. Задигнали също мобилен апарат с две sim-карта, взели дори двете кутии с цигари, които намерили в дома на жената. За да не се обади в полицията, нападателите прерязали кабела на стационарния телефон и заключили стопанката в една от стаите.

Другото нападение е извършено на 11 юни около 2 часа. Потърпевша е 65-годишна жена от Койнаре, която била нападната в дома си отново от трима мъже. Пред полицаите жертвата разказала, че мъжете влезли в къщата чрез взломяване на прозорец на една от стаите на първия етаж. След което метнали одеало на главата й и я затворили  в банята. После отнели 5 златни пръстена, от които една брачна халка, с неустановен грамаж, 3 златни обици, 3 мобилни апарата  с активни СИМ карти, цифров фотоапарат,  МP3-плеър айпод, стационарен телефонен апарат, дамски позлатен ръчен кварцов часовник, две кредитни карти на банки с обща наличност около 2 000 паунда, две рибарски въдиц, както и 200 лева.
На 16 октомври 2013 година е проведена специализирана операция за предотватяване, пресичане и разкриване на престъпления по линия грабежи на територията РУП гр.Червен бряг и РУП-Долни Дъбник. В хода на акцията са заловени извършителите на грабежите през месец май и месец юни – двама 38-годишни, единият от село Ставерци, а другият от Койнаре. Извършителите са задържани за 24 часа. Те са разпитани пред съдия и са направили пълни самопризнания. Установено е, че престъпленията са извършени в съучастие с 41-годишен от София. По случая работата продължават служители от РУП-Червен бряг. Уведомена е прокуратуратаРабота по случая продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...