Акценти
Начало / Крими / Хванаха извършители на два грабежа

Хванаха извършители на два грабежа

Плевенски полицаи са задържали грабители непосредствено след извършеното от мъжете престъпление. На 12 март 63-годишна жена заявила в полицията, че около 14.00 часа на пазар „Тибор” е нападната от трима непознати, които издърпали портфейла й с 210 лева и лични документи. Незабавни оперативни действия са довели до изясняване на самоличността на грабителите, и тримата от Буковлък. Първият от тях е 23-годишен – с 9 заявителски материала за кражби, хулиганство, грабеж, престъпление с акцизни стоки без бандерол, шофиране с алкохол над 1.2 промила, с четири регистрации и пет присъди. Вторият е на 20 години – с 18 заявителски материала за кражби, грабеж, 12 регистрации и две присъди. Третият съучастник е 24-годишен – със 7 заявителски материала за кражби чрез разрушаване на прегради, хулиганство, грабеж, две регистрации и четири присъди.

Мъжете са задържани за 24 часа, те разказали, че похарчили откраднатите пари. По случая работи разследващ полицай.

Други двама стари познайници на полицията са задържани в Червен бряг, след като станало ясно, че обрали възрастна жена. Сигнал за престъплението е подаден от 35-годишна жена, личен асистент на 79-годишна, неподвижна след прекаран мозъчен инсулт. Установено било, че около 1 часа на 8 февруари двама мъже са проникнали в жилището, използвайки оригиналните ключове за вратите на дома, които са били в ниша от вътрешната страна на портата и под стелка пред входната врата. Те използвали и сила спрямо възрастната жена като й държали ръцете и й запушили устата с ръка. Престъпниците отнели 1 860 лв, златен ланец с висулка и чифт златни обеци.

Извършителите са 25-годишен местен жител с регистрация за шофиране в нетрезво състояние и 24-годишен от село Долни Луковит със седем присъди –  2 за кражби и 5 за управление на автомобил в срока на административно наказание. Двамата са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...