Акценти
Начало / Крими / Задържаха под стража телефонните измамници

Задържаха под стража телефонните измамници

По иск на Районна прокуратура-Пловдив двамата задържани за телефонни измами – Господин Господинов и Галя Паскалева от село Градище, община Левски, са с постоянна мярка „задържане под стража”. Те са част от разкритата група за телефонни измами на Димитър Стефанов – Келеша. Двамата са привлечени като обвиняеми за извършване на измама спрямо 68-годишна жена от Пловдив, като й причинили имотна вреда от 2 000 лева. По същото досъдебно производство са задържани с мярка за неотклонение „задържане под стража“ още две лица.

На 23 юли 2016 г. пострадалата получила телефонно обаждане от непозната жена. Тя се представила за нейната племенница, която живеела и работила в Германия.  Обяснила, че изпраща в България колет със спестяванията си от 32 000 евро по куриер на име Иван Иванов. „Племенницата“ помолила пострадалата да плати митническите такси за освобождаването на пратката. Жената обяснила, че има 2 000 лева и се съгласила да свърши услуга на роднината си.  По-късно по телефона на пострадалата се обадил мъж, който се представил за Иван Иванов и поискал 3 200 евро за освобождаване на пратката. Жената отговорила, че не разполага с тази сума и предала 2 000 лева, като записала и съобщила по телефона номерата на банкнотите.

Господин Господинов и Галя Паскалева са задържани на 4 август 2016 г. Те се явиха в полицията в град Левски,  след като бяха обявени за национално издирвани по досъдебното производство.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...