Акценти
Начало / Спорт / Нови успехи, този път спортни, завоюва Езиковата

Нови успехи, този път спортни, завоюва Езиковата

Нови победи, но този път спортни, отбелязаха възпитаниците на Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен. „В навечерието на най-светия празник за българското училище – 24-ти май, гордостта от призванието да сме учители на интелигентни и способни деца, се възвелича от техните нови победи”, отбеляза пом.-директорът на гимназията Грета Димова.

На републиканския финален кръг от ученическите игри отборът по волейбол при девойките /8-10 клас/ завоюва III-то място, а при юношите в същия спорт отборът на ГПЧЕ зае IV-то място. Техен ръководител е Симеон Вълков, старши учител по физическо възпитание и спорт в ГПЧЕ Плевен.

В челната десятка на страната са и другите спортни отбори на Езиковата: баскетбол – девойки, с ръководител Пламен Нанков – старши учител по физическо възпитание и спорт в ГПЧЕ и футбол – юноши / 8-10 клас/ с ръководител Емил Тодоров.

Това е перфектен завършек на занятията на секциите по проект УСПЕХ, увенчани с  триумф, положителни емоции и хъс за превземане на нови висоти. За постиженията си учениците бяха наградени с купа и грамоти.

Ръководството на Гимназията с преподаване на чужди езици поздравява всички ученици и техните учители, издигнали за пореден път авторитета на гимназията чрез завоюваните успехи на национални олимпиади, конкурси и състезания за учебната 2012-2013 год.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...