Акценти
Начало / Крими / Задържаха още двама, съпричастни към намереното взривно устройство в Плевен през септември

Задържаха още двама, съпричастни към намереното взривно устройство в Плевен през септември

Двама столичани са задържани в хода на проведена от служители на отдел „Контратероризъм“ – ГДБОП  операция. По първоначални данни те са съпричастни към намереното взривно устройство в Плевен на 10 септември, съобщават отпресцентъра на МВР.  Антимафиотите продължиха работата по разследването, след като на 10 септември в Плевен беше открито самоделно взривно устройство. В хода на проведените оперативни действия на 26 септември са задържани четирима съпричастни към извършеното престъпление: И.И. /40 г./, криминално проявен за документни престъпления и измама, М.П. /32 г./, криминално проявен за хулиганство и данъчни престъпления,  Д.Л. /35 г./ и М.С. /35 г./ – криминално проявен за обсебване и грабеж. Малко по-късно е установен и поръчителят на деянието – Н.Н. /35 г./ –  криминално проявен за контрабанда и обсебване. На петимата е наложена постоянна мярка „задържане под стража”. Според събраната информация до момента, неизяснени бизнесотношения са в основата на случая.

Вчера при последваща акция спецслужителите са задържали още двама от групата – К.Г. /24 г./ и В.Н / 33 г./ – криминално проявен за притежаване на наркотици. При претърсване от жилищата им са иззети телефонни апарати и СИМ-карти, които са използвани при подготовката за направата на самоделното взривно устройство и в които е била поставяна СИМ-картата, открито в него. Намерени са още боен пистолет със заличени номера, както и голямо количество марихуана. Предстоят експертизи на оръжието и наркотичното вещество. Двамата са задържани в полицейския арест за 24 часа, предстои удължаване на мярката им за задържане и повдигане на обвинение. Действията по разследването продължават.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...