Начало / Крими / Задържаха извършители на улични нападения и грабежи

Задържаха извършители на улични нападения и грабежи

Плевенски криминалисти са задържали извършители на серия от грабежи в града. Тарторът на групата е задържан за 72 часа с прокурорско постановлене, а четиримата му съучастници са привлечени като обвиняеми, уточняват от пресслужбата на МВР в Плевен. Първият сигнал за улично нападение е постъпил в полицията на 17 януари. 34-годишна плевенчанка съобщила, че същата вечер около 21.30 часа на улица в квартал “Сторгозия” е нападната от непознат мъж. Той я блъснал на земята и отмъкнал дамската й чанта с два мобилни телефона, 200 лева и лични документи. През следващите дни в полицията постъпила информация за още подобни инциденти. Сценарият е един и същ – нападението винаги е в тъмната част на денонощието, свидетели няма. Жертвите са само жени, придвижващи се пеш и сами. Непознатите използвали физическа сила и издърпвали дамските чанти, след което се оттегляли с лек автомобил. Така в периода от 18 януари до 25 януари престъпната група нападнала и обрала общо 6 жени на възраст от 15 до 65 години.

След предприетите незабавни действия са установени и нападателите – водач на групата е 21-годишен рецидивист от село Остров, община Оряхово, който в има в биографията си множество регистрации и присъди за телесни повреди. Съучастниците му са четирима плевенчани – трима на 19-години и един на 18 години, те нямат престъпен опит. Автомобилът, с който грабителите се придвижвали, е собственост на единия от 19-годишните плевенчани. Полицаите са намерили и част от откраднатите вещи, в колата е открита и маска, използвана от грабителите при нападенията. С прокурорско постановление 21-годишният тартор на групата е приведен в следствения арест с мярка “лишаване от свобода” за срок от 72 часа. Документирането на пръстъпната дейност на групата продължава.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...