Акценти
Начало / Общество / Грозната сграда на Базара скоро ще изчезне

Грозната сграда на Базара скоро ще изчезне

Общинските съветници решиха да продадат собствеността си върху временната метална кострукция, известна на плевенчани като Базара, на частен инвеститор, който е собственик на земята под постройката. Базарът е построен през 1970 г. и отдавна боде очите на плевенчани с грозния си вид. Предложението за продажбата на имота беше внесено от кмета доц. Димитър Стойков, а определената цена е 210 хил.лв.

От постоянната комисия по „Обществена собственост, приватизация и концесия” към ОбС поискаха разглеждането на предложението да се отложи до приемането и влизането в сила на Закона за публични-частни партньорства, като междувременно вносителят на предложението води преговори със собственика на земята под постройката за евентуално постигане на споразумение за обезщетение в бъдещата нова постройка.

От другата постоянна комисия – „Законосъобразност и установяване на конфликт на интереси”, също поискаха да се отложи разглеждането на предложението.

Вносителят на предложението обърна внимание, че отлагането на решението би струвало твърде скъпо на Общината, тъй като по мнението на експерти постройката вече е опасна и трябва да се отделят средства за ремонта й. Което категорично не е целесъобразно в сегашната финансова ситуация.

В крайна сметка съветниците гласуваха против отлагане на обсъждането на предложението и приеха сградата със застроена площ 480 кв.м да бъде продадена за 210 хил. лв.без ДДС на частен инвеститор фирма „Дарес 11”, собственост на Фарес Ал Фарес. Идеята на купувача е на мястото на Базара да построи 4-етажна сграда за обществено ползване. Цената трябва да бъде заплатена до два месеца.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...