Акценти
Начало / Крими / Задържаха заклет рецидивист да кара отново пиян

Задържаха заклет рецидивист да кара отново пиян

25-годишен мъж с дълъг списък регистрации за престъпления и множество присъди е хванат да шофира за пореден път пиян. Това е станало при проверка на 28 февруари в 15.20 часа в град Кнежа.

Полицаите установили, че 25-годишният шофьор на „Фолксваген” шофира без книжка и в нетрезво състояние. „Дрегер“-ът е отчел 2,29 промила алкохолна концентрация. Освен това се оказало, че младият мъж е чест нарушител на законите и дори има множество присъди.

Нарушителят има 20 регистрации за управления на моторно превозно средство в срок на административно наказание, 13 регистрации за кражби, 6 регистрации за шофиране с алкохол над 1,2 на хиляда, 3 регистрации за отнемане на моторно превозно средство, една регистрация за блудство и една регистрация за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

25-годишният е осъждан 15 пъти за управление на превозно средство в срок на административно наказание, 4 пъти за управление с алкохол над 1,2 на хиляда, 2 пъти за управление с алкохол над 0,5 на хиляда след присъда, веднъж за кражба и веднъж за отнемане на моторно превозно средство.

По случая работа продължава разследващ полицай. Сезирана е прокуратурата.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...