Акценти
Начало / Култура / Барелеф на Божко Шойков беше открит днес в Музикалното училище

Барелеф на Божко Шойков беше открит днес в Музикалното училище

Барелеф на дългогодишния  директор на Музикалното училище – Божко Шойков, беше открит днес. Барелефът, чийто автори са скулпторите Убавка Тончев и Константин Симеонов,  е поставен на входа на концертната зала в НУИ „Панайот Пипков”, която носи името на Божко Шойков.

„Неговият благ, добронамерен и проницателен поглед ще ни посреща всеки ден и ще ни зарежда с енергия”, каза директорът на  училището Жечка Димитрова, преди да открие барелефа заедно с дъщерята на Божко Шойков – Венцислава Шойкова.

„Изпитвам голямо вълнение да присъствам на откриването на барелеф на моя, на нашия директор г-н Божко Шойков. Горда съм, че съм учила в това училище и че моят директор се казва Божко Шойков”, сподели Ваня Делийска, художествен ръководител на хор „Звъника”.

„Току-що се върнах близо 30 години назад, когато постъпих в Музикалното училище и имах честта директор да ми бъде г-н Божко Шойков. Той даде основен тласък на всичко онова, което съм аз сега. За моя голяма радост аз продължавам да съм свързан с това училище по най-различни начини и това ме прави особено щастлив”, каза музикантът Николай Колев.

Празникът в Музикалното училище продължи с авторски концерт с творби на Божко Шойков.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...