Начало / Крими / Задържаха жена, измамила 85-годишен от Обнова

Задържаха жена, измамила 85-годишен от Обнова

В резултат на проведено бързо разследване служители на ОДМВР – Плевен задържаха извършителка на измама, съобщават от пресцентъра на МВР. Работа по случая започнала вчера, след като 85-годишен жител на село Обнова потърсил помощ в полицията. Обяснил, че предния ден се доверил на непозната, която го посетила в дома му. Представила се за приятелка на внука му, разказала му, че двамата живеят в Плевен, където са си купили жилище на изплащане. Жената обяснила, че всеки месец изплащали вноската по него от 240 лева, но този път закъсали и го помолила за помощ. Възрастният човек тутакси извадил нужните пари и й ги дал. Едва по-късно се сетил, че родственикът му от дълго време живее в Америка и осъзнал, че е станал поредна жертва на измама.

В хода на проведеното незабавно разследване 38-годишната извършителка на престъплението е задържана на територията на село Асеновци. По случая е сезирана прокуратурата и работата по документирането му продължава.

МВР препоръчва по никакъв повод да не давате пари на непознати. В случай на получено телефонно обаждане, опитайте веднага да се свържете със своите близки, или сигнализирайте на тел. 112.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...