Начало / Крими / Задържаха двама от Буковлък с 13 кг контрабанден тютюн във Великотърновско

Задържаха двама от Буковлък с 13 кг контрабанден тютюн във Великотърновско

tutun

Над 13 кг контрабанден тютюн иззеха служители на полицейските управления в Стражица и Павликени от двама мъже от село Буковлък, информират от пресцентъра на ОД на МВР – Велико Търново. Вчера при извършена полицейска проверка в района на жп гарата в Стражица е засечен 23-годишният Р. С. от плевенското село Буковлък, неизвестен на полицията и неосъждан. При извършената проверка в него са намерени и иззети 53 прозрачни плика, съдържащи суха жълто-кафява листна маса с мирис на тютюн с тегло 10.680 кг. и 3000 празни гилзи за цигари. Р. С. е задържан за срок до 24 часа по Закона за министерството на вътрешните работи. Срещу него в полицейското управление е започнато бързо производство.

Вчера, действайки по предварителен сигнал, е извършена полицейска проверка и на кооперативния пазар в Павликени. Униформените установили 70-годишният К. П. от същото село с 15 пакета, съдържащи жълто-кафява суха листна маса с мирис на тютюн, с тегло 2.7 кг. Тютюнът е иззет. По случая е образувана преписка, която е подготвена за налагане на административно наказание.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...