Акценти
Начало / Общество / Жълтите линии на Старата главна не са били възложени от Община Плевен

Жълтите линии на Старата главна не са били възложени от Община Плевен

Общинска фирма „Инжстрой” не е получила нито лев за изрисуването на жълтите линии по Старата главна в Плевен, тъй като поставянето на тази маркировка не е била възложена от страна на Община Плевен. Това стана ясно по време на междинна пресконференция  по Проект „Интегриран градски транспорт”. Фирмата ще трябва да заплати и разноските за почистването на боята, които са били направени, подчерта кметът на Плевен Георг Спартански по време на срещата с медиите. В заседателната зала на Община Плевен присъстваха още Дикран Ованесян, който е ръководител на проекта, и инж. Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт” – Плевен.

„Това е една простащина – варварски акт, да се поставя маркировка върху счупени плочки. Плевенчани не заслужават това“, бе категоричното мнение на градоначалника относно въпросните жълти линии. „За мен г-жа Вълчанова (инж. Валентина Вълчанова – управител на ОФ „Инжстрой” – б.а.) е изпълнявала политическо решение. Едва ли е била в момент на умопомрачение, за да направи това сама”, категоричен бе Спартански. Той допълни, че отговорност за случилото се ще се търси пред Общински съвет – Плевен, но това ще стане след приключването на проекта, тъй като сроковете изтичат. „Вариантите са два: или емоционално да се откажем от велоалеите, или да довършим проекта и да избегнем фалит на Общината”, посочи кметът на Плевен.

Той отбеляза, че ще бъдат извършени ревизия и финансов одит на всички изразходвани публични средства. Това включва общинските фирми, поръчките, търговете, звената на общинска издръжка, европроектите и т.н.. Това обаче ще се случи след приключването на големите проекти, неизпълнението на които заплашва Община Плевен с глоби от 6,5 млн. лева.

Георг Спартански

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...