Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Жребият е изтеглен – номерата в бюлетините за община Плевен са ясни

Жребият е изтеглен – номерата в бюлетините за община Плевен са ясни

Днес в 10 часа в офиса на Общинската избирателна комисия в Плевен в присъствието на представители на партии, коалиции, независими кандидати и журналисти беше изтеглен жребият за поредния номер в бюлетината за предстоящия на 25 октомври местен вот.

Председателят на ОИК – Плевен Ярослав Димитров обяви редът за теглене на жребия, който се провежда според решенията на ЦИК от 18.09.2015 г. и на ОИК – Плевен от същата дата. Първо от урна с имената на членовете на ОИК Димитров изтегли имената на двама, които ще теглят пликове от урната, в която са пликовете с имената на партии, коалиции и независими кандидати, регистрирани за участие във вота и от урната с пликовете с номерата.

Василка Митева изтегли имената на партииите и коалициите, а Николинка Добрева – изтегли номерата.

От урната с имената на партиите, коалициите и независимите кандидати, първа беше изтеглена Социалдемократическа партия, която ще бъде под номер 17 в бюлетината.

IMG_2996русанов

За близо половин час тегленето на жребия приключи.

От парламентарно представените партии първа беше изтеглена АБВ, която ще е под номер 21. Коалиция „Плевен може, Плевен побеждава” на РБ и ВМРО е под номер 23. За  ПП „Атака” беше изтеглен номер26, НФСБ – номер 6, ДПС – номер 9, „Коалиция за промяна – БСП – ПК „Тракия” – номер 5, ГЕРБ – номер 10.

IMG_2991партии и коалиции

Последна в жребия остана Средна европейска класа, която ще е под номер 3 в бюлетината.

Още при изтеглането на номера, представителите на Коалиция за промяна – БСП –ПК „Тракия” реагираха с одобрение.

IMG_3005митев

Коментар за номера в бюлетината направи общинският председател на ГЕРБ – Мартин Митев. „Жребият отново беше благосклонен към нас. Номер 10  е символ на десетата изборна победа, към която  се е запътила ПП ГЕРБ. Ние сме единствената партия в страната, която е достигнала повече изборни  победи от възрастта си”, заяви Митев.

IMG_2979представители-жребий

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...