Начало / Общество / Жители на Върбица настояват да се укрепи подпорната стена зад кметството

Жители на Върбица настояват да се укрепи подпорната стена зад кметството

На среща с народния представител Владислав Николов, председателя на Общински съвет – Плевен мартин Митев и общинския съветник от ГЕРБ Христослав Михайлов с жителите на село Върбица на 5 април сутринта, стана ясно, че подпорната стена зад кметството се нуждае от спешно укрепване. Ремонтът ще струва около 5000 лева. Не еднократно собствениците на къщи над стената и кметът на селото – Леонид Балинов, са информирали ръководството на Община Плевен, но до този момент средства не са предвидени. Хората от селото са притеснени, че при един проливен дъжд дворовете и къщите може да се свлекат върху сградата на кметството, тъй като до недовършената подпорна стена е зейнала огромна дупка.

Жителите на село Върбица настояха и за ремонт на пътя Плевен – Буковлък – Върбица, който е в окаяно състояние. Също така да бъде направено уширяване на пътната настилка, както и почистване и орязване на храстите от двете страни на шосето. От ремонт се нуждае и улица «Динка Пенчева» в селото.

владислав николов

Цял един квартал около площад «Ленин» в селото е без улично осветление и хората се страхуват, когато им се наложи да преминават по тъмно по улицата. Не работят и радиоточките, въпреки че жителите на селото редовно плащат такси за тях.

Народният представител Владислав Николов и общинските съветници се ангажираха да се срещнат с кмета на община Плевен и да поставят въпросите и да търсят решения.

снимки: ГЕРБ Плевен

 

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...