Акценти
Начало / Последни новини / Борислава и Адриана Ганеви от Плевен със златни медали от Европейското по шотокан карате-до в Германия

Борислава и Адриана Ганеви от Плевен със златни медали от Европейското по шотокан карате-до в Германия

7 златни медала спечели отборът на България на Европейското първенство по шотокан карате-до в Германия. Два от тях извоюваха плевенчанките Борислава и Адриана Ганеви.  Националите ни грабнаха още 4 сребърни и 7 бронзови медала в индивидуалните дисциплини. България стана 2-ра сред общо 25 държави.

Европейското първенство по Шотокан Карате-До се състоя от 1 до 3 април 2016г.  В него взеха участие над 1 400 състезатели от 25 държави.

Успоредно с европейското първенство се проведе и Кохай купа, резултатите от която са 5 златни, 7 сребърни и 16 бронзови медала.

С поредното си отлично представяне на престижно международно състезание като тазгодишното европейско първенство в Германия, страната ни затвърди името си на лидер и не разочарова международната комисия на Шотокан Карате-До на Обединените нации, които избраха България още през 2015г. за домакин на следващото световно първенство.

„Пореден уникален успех за българския спорт. Честно казано не се изненадвам от постиженията. Има закономерност в успехите и ние доказахме, че тя съществува. Защото те не са нищо друго освен следствие от целенасочена последователна работа и надграждане върху минали успехи, както шестте златни медала от последното световно първенство в Сърбия. Българския национален отбор доказа не само, че е постоянен и градивен в развитието си, а и че е най-добрия в света“ коментира треньорът Димитър Тодоранов.

24-то SKDUN Световно Първенство по Шотокан Карате До и 9-та Световна Кохай купа ще се проведе от 07 до 09.10 2016г. в град Бургас.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...