Акценти
Начало / Политика / Жителите на Къшин искат спешни мерки за отводняване на къщите и улиците

Жителите на Къшин искат спешни мерки за отводняване на къщите и улиците

Жителите на село Къшин поискаха спешни мерки за отводняване на къщите им и улиците на селото. Това заявиха те на среща с народния представител Владислав Николов и общинските съветници от ГЕРБ Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов, съобщават от местната структура на партията.

След обилните валежи много от мазетата на къщите в центъра на селото са пълни с вода. По улиците тече вода и кал. Тревните площи са се превърнали в тресавища. Дворовете са пълни и преливат. Времето се затопля и миризмата, която се разнася над селото, е зловонна. Кметът Пламен Петков се притеснява, че може да пламне зараза, ако от Община Плевен не предприемат спешни мерки за отводняване на терените.

наводнено мазе

Той е информирал всички компетентни институции, но до този момент не са предприети никакви мерки. Мазетата продължават да се пълнят, собствениците се опитват с подръчни помощни средства да спасят домовете си, но се страхуват от по-големи наводнения.

вода улица 2
Общинските съветници от ГЕРБ поеха ангажимента да направят спешна среща с кмета на Плевен и проблемът да бъде решен по най-бързия начин, за да се предотврати пламването на евентуална зараза.

вода улица

среща Къшин Владислав Николов

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...