Акценти
Начало / Общество / Животът продължава – и след изборите

Животът продължава – и след изборите

15 май е крайният срок, според Изборния кодекс, до който партиите са длъжни да премахнат агитационните си материали. При неизпълнение на задължението на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или на лицата, които представляват коалицията от партии, ще бъде налагана съответната глоба. Тя е в размер от 1 000 до 5 000 лева.

Разходка из Плевен в последните дни показва, че материалите действително са свалени, но … само от определените за разлепване места. А стотиците килограми гланцирана цветна хартия просто си стоят на купчини по земята. От където вятърът ги разнася във всички посоки.

Не е трудно да търсиш в Плевен и да откриеш и разлепена на неуказани за това места предизборна агитация. Разноцветни плакати на кандидати с различни номера в бюлетината от отминалите избори се „кипрят” на електрически стълбове, на трафопостове, по огради на сгради и строителни обекти, на спирки на обществения транспорт. Затова нека партиите да направят така, че да не посрещнем празника на Плевен с подобна „украса”.

Иначе попаднахме и на подобна самоинициатива – възрастен мъж, отлепващ предизборни материали. Само че сме далече от идеята, че го прави по поръчка на някоя партия. По-вероятно е след това да предаде плакатите на вторични суровини. Всъщност, така поне ще възвърне в бюджета си част от парите, които всички ние, данъкоплатците, отделяме за издръжка на всяка една от партиите.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...