Начало / Политика / Живеещи в жк „Дружба” се оплакват от нерешени проблеми

Живеещи в жк „Дружба” се оплакват от нерешени проблеми

Влечуги притесняват хората от кварталите в Плевен. С този проблем граждани се обърнаха за помощ и съдействие към народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по време на редовния му приемен ден днес.

„Хубаво е, че кметът на Плевен полага грижи за теменужките в центъра, но хора живеят и по кварталите. Чувстваме се като в Джурасик парк, очакваме всеки миг някоя змия да пропълзи в краката ни.”, оплакаха се плевенчани от кв. „Дружба”. Те споделиха с народния представител Владислав Николов и своите основателни притеснения за живота и здравето на децата си, които играят в квартала. По думите им не са срещнали разбиране от местната власт и затова търсят съдействие от господин Николов.

„Това, което се случва, е притеснително и аз се ангажирам да сигнализирам кмета Спартански за ситуацията в плевенските квартали.”, каза народният представител от ГЕРБ Владислав Николов. Той бе категоричен, че не бива грижата за красива градска среда да се приоритизира за сметка на сигурността, спокойствието и здравето на гражданите.

„Кога най-сетне каруците ще спрат да се движат по плевенските улици?”. Това е другата тема, нагнетила недоволството на гражданите. Те изразиха своето разочарование от факта, че медийно оповестените от кмета на Плевен мерки по този проблем още в началото на неговия мандат, не намират никакво практическо приложение. По думите им нееднократно са настоявали пред кмета на Плевен проблемът с каруците да бъде решен, но единственото, което се получавали в отговор е прехвърляне на отговорността към полицията. Хората изразиха своето убеждение, че този междуинституционален диалог в защита сигурността на гражданите трябва да се води от плевенския градоначалник, а не от тях.  „Грижата и за Общината, и за гражданите е поверена на кмета. В крайна сметка не сме го назначили за координатор, а за градоначалник”, възмутиха се хората.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...