Акценти
Начало / Общество / Живеещите в жк „Кайлъка” събраха подписка заради градския транспорт

Живеещите в жк „Кайлъка” събраха подписка заради градския транспорт

Подписка в Община Плевен с копие до общинска фирма „Тролейбусен транспорт”  са внесли жителите на жк „Кайлъка” в Плевен. Тя е в подкрепа на искането им учениците, които живеят в квартала, също да могат да ползват намаление при пътуване с обществен транспорт.

Проблемът е в това, че единственият градски транспорт до квартала е маршрутка, която се движи на всеки половин час. Но за нея  учениците не могат да ползват намаление в цената на билетчето. „Нашите деца също са деца на този град. Ние също живеем в Плевен, а не в някое друго населено място, нали. Не разбираме тогава защо техните съученици, които използват услугите на тролейбусния транспорт, имат право на над 50 на сто намаление, а децата от жк „Кайлъка“ нямат такова и заплащат цената на билета като възрастни“, питат с основание родители от комплекса.

Този въпрос те повдигат не за първи път. Проблемът е поставян и пред бившата кметска администрация, но тогава до решение не се е стигнало.

В „Тролейбусен транспорт” – Плевен са запознати с проблема и с внесената подписка, а управителят на фирмата – инж. Ангел Несторов, обясни, че е внесено предложение по тази линия на маршрутката да бъдат пуснати ученически карти. Окончателното решение за това обаче трябва да е на Общинския съвет. А според дневния ред на сесията за този четвъртък, такава точка не е предвидена за разглеждане. Все пак до началото на учебната година има още време.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...