Акценти
Начало / Общество / Желаещите да гласуват с подвижна урна подават заявления до 15 септември

Желаещите да гласуват с подвижна урна подават заявления до 15 септември

избори

Избиратели с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, могат да подадат заявление в Община Плевен, стая № 19, до 15.09.2014 г. включително, информират от електронната страница на местната власт.

Избирателните списъци са съставени по постоянен адрес – това е адресът, вписан в личната карта. Избиратели с постоянен адрес извън град Плевен, които имат заявен настоящ адрес в Плевен, могат да подадат заявление за гласуване по настоящ адрес в Община Плевен, стая № 19  до 20.09.2014 г. включително.

Удостоверение за гласуване на друго място се издава само на служебно заети в изборния процес лица – членове на ЦИК, РИК и кандидати за народни представители.

Справки в избирателните списъци могат да се правят на сайта на Община Плевен, раздел „Избори 2014“, през Интернет на адрес http://www.grao.bg/elections/ и чрез SMS на номер 18429. Номерът 18429 е единен и за трите мобилни оператора. Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Справка в избирателните списъци е възможна и чрез стационарен или мобилен

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...