Начало / Общество / Ето как ще изглежда зала „Катя Попова” след ремонта

Ето как ще изглежда зала „Катя Попова” след ремонта

Основно ремонтираната зала „Катя Попова” в Плевен трябва да отвори врати в началото на месец декември 2023 г. Това е заложено в проекта „Обновяване, оборудване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в зала „Катя Попова”, гр. Плевен“ на Община Плевен.

Ремонтните дейности вече са в ход. Изцяло ще бъде подновена стенната облицовка такава с подходящи акустични свойства, ще бъде доставено акустично оборудване, ще бъде разположена озвучителна апаратура и направено окабеляване.

Седалките в залата ще са изцяло подменени с такива, отговарящи на съвременните изисквания за удобство на зрителя. Предвидени са и шест места за зрители в неравностойно положение.

Сцената ще  бъде оборудвана с необходимото сценично осветление и електрически задвижвани завеси. Над сцената ще бъде поставен акустичен таван.

В проекта е предвиден също основен ремонт на съществуващите санитарни възли и изграждане на нов санитарен възел с предверие за хора в неравностойно положение;

За нуждите на артистите ще бъде обособена съблекалня с тоалетна и душ. А диригентите ще имат гримьорна  в южната част на съществуващото фоайе.

Финансирането на проекта се осъществява чрез комбинирана подкрепа между три финансови източника – с кредит от „Регионален фонд за градско развитие” АД в размер на 427 092,94 лева, с безвъзмездна финансова помощ  от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 в размер на 2 262 535,43 лева  и с осигурено собствено участие от Община Плевен от – 6 264,00 лева. Крайният срок за завършване на проекта е 9 декември 2023 г

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...